Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Wil je een elektrische boxspring kopen?

Ben je aan het overwegen om een elektrische boxspring aan te schaffen? Lees dan hier onze tips voor het kiezen van de juiste boxspring die bij jou past!

Een elektrische boxspring is een perfecte aanwinst voor mensen die graag lekker slapen maar ook graag comfortabel willen lezen, praten of tv kijken in bed. Daarnaast zorgt een boxspring niet alleen voor een comfortabel gevoel maar ook voor een luxueus gevoel in de slaapkamer. Doordat een boxspring hoger is, voelt het slapen in een boxspring vaak al luxer aan en wordt een boxspring vaak geassocieerd met een hotelbed. Dit effect wordt nog eens extra versterkt wanneer de boxspring elektrisch en te verstellen is naar wens.

Het verschil tussen een vlakke boxspring en een elektrische boxspring

Het grootste verschil tussen een vlakke en elektrische boxspring is dat het constante ligvlak van een boxspring bij een elektrische uitvoering te verstellen is naar persoonlijke wensen. Wil je graag met de benen omhoog liggen? Of juist met het hoofd iets hoger? Dan kun je dit per persoon instellen.

Een van onze elektrische boxsprings, de Lucida:

Boxspring_Lucida_1

Jouw slaapgewoontes

Bij ons vind je een ruime keuze aan elektrische boxsprings. Alle bedden uit onze collectie zijn ook elektrisch verkrijgbaar.

Voordat je een boxspring uitkiest, kijk eens naar jouw eigen slaapgewoontes en naar die van jouw eventuele partner. Draait jouw partner veel tijdens het slapen? Slaap je graag op de zij, rug of buik? Slaap je graag op een harde of zachte matras? En hoe bevalt jouw huidige bed? Al deze vragen zijn van belang bij het kiezen van een boxspring.

Jouw slaapkamer

Daarnaast is het ook belangrijk om naar jouw slaapkamer te kijken. Past er een boxspring in uw slaapkamer, en zo ja, welk formaat is het meest geschikt? Hou altijd rekening met een minimale loopruimte rondom het bed. Het ideaal is een loopruimte van rond de 60 tot 80 cm rondom.

Boxspring beleving Electrische Boxspring

De keuzes

Ten slotte moet je ook keuzes maken wat betreft de boxspring combinatie zelf. Wil je graag een pocketvering of bonellvering matras? Welk boxspring model vind je mooi? Wat is je budget? Welke hoofdkussens wil je graag hebben? Zo zijn er nog veel meer vragen die je moet beantwoorden voordat je een boxspring kiest. Wij bieden je graag een helpende hand bij het maken van deze keuzes.

De kosten

In de meeste gevallen is een elektrische boxspring duurder dan een vlakke boxspring. Indien er gebruik wordt gemaakt van een geavanceerd systeem zal de prijs sterk toenemen. De prijzen verschillen per producent vanwege het gebruikte systeem en de kwaliteit van de materialen.

Waarom een elektrische boxspring?

In het kort zijn dit de voordelen van een elektrische boxspring:

  • Het verstellen van het bed in verschillende standen naar wens.
  • Lichamelijke klachten verhelpen.
  • Meer comfort voor oudere of zieke mensen.
  • Comfortabel bij televisie kijken of lezen in bed.
  • Individueel instellen van verschillende standen.

boxspring slaaptest

Comment Section

1 reactie op “Wil je een elektrische boxspring kopen?


Door Vincent Rondwijk op 19 december 2018

Mijn ouders hebben laatst ook een elektrische boxspring gekocht en zijn daar erg blij mee. Je hebt het comfort van een boxspring en doordat je deze kan verstellen, wordt het nog aangenamer om bijvoorbeeld een film te kijken in bed. Ik denk dat ik er ook een ga aanschaffen, want ik ben ook weer toe aan een nieuw bed.

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.