Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Voordat je een boxspring koopt, is het verstandig eens de voor- en nadelen van een boxspring te bekijken. Waarom kiest men nou voor een boxspring of waarom juist niet? Laat je goed informeren voordat je overgaat tot een koop. Dit doe je door deze 9 voordelen na te lezen.

De 9 voordelen van een boxspring

Veel mensen kiezen voor een boxspring vanwege de grote voordelen die een luxe bed zoals de boxspring kent, namelijk:

  • Een optimale ondersteuning: De boxspring telt een dubbele of zelfs een drie dubbele ondersteuning. Dit geeft de perfecte nachtrust die je verwacht bij een boxspring. Een boxspring ondersteunt, maar geeft ook druk op de punten waar het lichaam dat nodig heeft.
  • Het matras: Het matras is apart te kiezen van de bodem. De bodem is namelijk geschikt voor elk soort matras. Om het comfort gevoel nog groter te maken wordt er ook vaak een topper, of topmatras, op het matras gelegd.
  • Geschikt voor elke type slaper: Aangezien je elk type matras kunt kiezen, is een boxspring geschikt voor elk type slaper. Rugslapers, zijslapers en buikslapers kunnen allemaal op een boxspring tot rust komen.
  • De afwerking van een boxspring: Het mooie van de afwerking van een boxspring is dat je deze zelf kunt bepalen. Je kunt kiezen uit verschillende stoffen en kleuren met daarnaast ook nog verschillende pootjes. Hierdoor wordt een boxspring helemaal aangepast aan het interieur van de slaapkamer.
  • Uitstekende ventilatie: In het matras zit veel open ruimte met daarin een verenstructuur die voor een uitstekende luchtcirculatie zorgt. Hierdoor kan het matras na elke nacht goed ventileren. We verliezen namelijk ontzettend veel vocht in onze slaap door te zweten. Het matras moet dit vocht kwijt zodat het fris en schoon blijft.
  • De vorm van het bed: Een boxspring heeft geen board of rand rondom het bed waardoor de boxspring functioneel maar ook erg compact is. Je hoeft geen rekening te houden met een extra breedte door bijvoorbeeld een houten rand en je kunt jezelf er ook niet aan stoten ‘s nachts.
  • Hoog slapen: De meeste boxspring types zijn hoger dan een traditioneel type bed. Veel mensen ervaren dit als prettig en kiezen daarom voor een boxspring. Zeker voor ouderen of tijdens een zwangerschap is dit echt een must.
  • De levensduur: Doordat het matras minder tegendruk krijgt van de bodem, heeft het matras ook een langere levensduur waardoor je minder snel een nieuw bed hoeft aan te schaffen.
  • De naad ertussen: Als je kiest voor twee eenpersoons matrassen dan ontstaat er een naad. Bij een boxspring is deze naad niet zo hard en is het minder vervelend om op te liggen dan bij een ander type bed. Tevens is de optie van een ”love bridge” een prettige aanvulling, dit is een strook gestoffeerd schuimrubber welke tussen de matrassen kan worden geplaatst onder de matrashoes, zodat de naad niet meer voelbaar is.

Boxspring beleving - wat zijn de voordelen van een boxspring?

Informatie voordat je een boxspring koopt

Door je in te lezen over de voor- en nadelen van een boxspring, weet je heel goed wat je te wachten staat nadat je een boxspring hebt gekocht. Wil je meer lezen over de nadelen van een boxspring? Ook hier hebben wij een artikel over geschreven.

Zoals je ziet zijn er talloze voordelen op te noemen waarom je een boxspring zou moeten kiezen. Uiteindelijk blijft het grootste voordeel van een boxspring de comfort die het geeft aan jouw lichaam, zodat je kunt genieten van een goede en gezonde nachtrust. Onze modellen bieden je steun, maar ook druk op de juiste punten van het lichaam.

Comfort is belangrijk maar daarnaast is de levensduur natuurlijk ook van groot belang. Een grote investering doet men niet in een bed dat maar een aantal jaren mee gaat. De grote investering wordt vaak gezien als een nadeel. Toch willen wij opmerken dat wanneer je een traditioneel bed koopt voor minder geld, dit ook betekent dat je weer sneller aan een nieuw bed toe bent. Daarom is de grotere investering het wel degelijk waard.

Bekijk onze collectie boxsprings hier!

Alle voordelen van een boxspring zijn natuurlijk van toepassing op de boxsprings uit ons eigen assortiment. Bekijk onze nieuwste en meest comfortabele modellen via deze link.

boxspring slaaptest

Comment Section

1 reactie op “Wat zijn de voordelen van een boxspring?


Door Demian op 12 mei 2016

Interessant artikel! Bedankt.

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.