Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Wat is een springbox?

Een spring box wordt over het algemeen ook boxspring genoemd. Boxspring is een meer gebruikte term voor het type bed waar vering en ventilatie centraal staan. Het type bedvorm spring box is populair geworden doordat dit type bed vaak in hotels wordt gebruikt. Daarnaast is dit bed vaak een mooi interieur item voor in de slaapkamer.  Bekende spring box merken zijn Swiss Sense, Ikea, Auping, Norma, Karlsson en Pullman.

Is een spring box hetzelfde als een boxspring?

Een spring box is hetzelfde als een boxspring. Boxspring is de meer gebruikelijke naam die gebruikt wordt in Nederland. In Engelstalige landen wordt de term spring box gebruikt. In beide gevallen gaat het over hetzelfde bed, al wordt de term boxspring inmiddels overal in Nederland meer gebruikt dan de term spring box.

Boxspring beleving - Wat is een spring box?

Wat is een spring box?

De inhoud van een spring box is een matrasbodem vol met springveren die voor veel comfort en vering zorgen. Doordat de inhoud van dit onderstel veel ruimte en lucht bevat is vooral de ventilatie en vocht regulatie van een spring box een groot voordeel. Wil je weten wat een boxspring is? We hebben een uitgebreid overzicht gemaakt over de kenmerken van zo’n bed en andere eigenschappen van een boxspring.

Boxspring_Optima_4

Voordelen van een spring box?

Naast het al eerder genoemde voordeel, goede vochtregulatie, heeft een spring box nog veel meer voordelen; optimale ondersteuning van het lichaam, afwerking van de boxspring, met elk type matras te combineren, lange levensduur, interieur item en hoger slapen. Boxspring beleving heeft de voordelen van een boxspring uitgebreid beschreven: Voordelen boxspring.

Spring box kopen

Er zijn een groot aantal beddenzaken in Nederland die spring boxen aanbieden. Dit zijn de beddenzaken van de fabrikanten, maar ook de onafhankelijke beddenzaken. In elke stad kan je wel een beddenwinkel vinden die dit type bed aanbiedt. Voordat je een spring box gaat kopen is het verstandig om je eerst goed te oriënteren op jouw eigen boxspringprofiel; waarmee je kunt onderzoeken in hoeverre een matras moet aansluiten bij jouw manier van slaper en lichaamsopbouw. Op deze manier zal je lichaam gedurende de nacht een optimale nachtrust ervaren. Heb je je profiel bepaald? Lees dan snel verder naar de handige tips die we voor het kopen van een boxspring op een rij hebben gezet.

Spring box testen

Een manier om te weten te komen of een spring box geschikt is voor je lichaam, is het testen van een spring box. Het testen van een spring box kan je doen door een afspraak te maken voor een bezoek aan één van onze showrooms en daar op diverse spring boxen te gaan liggen. Een andere manier is proefslapen. Met proefslapen kan je gedurende een nacht in een hotel een boxspring testen. Hiermee heb je al een Op deze manier kan je een weloverwogen besluit nemen voor het kopen van de juiste spring box. Boxspring beleving heeft een aantal handige tips voor het testen van een boxspring op een rij gezet.

Onze collectie spring boxen bekijken

Op basis van onze kennis en ervaring hebben wij ook een eigen collectie spring boxen (of boxsprings) samengesteld. Deze is zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit en elegantie. Wil je onze collectie bekijken, klik dan hier voor een overzicht.

boxspring slaaptest

Comment Section

1 reactie op “Wat is een springbox?


Door pim op 21 november 2018

Ik wist niet dat boxsprings ookwel springbox genoemd worden. Deze bedden worden de laatste jaren steeds populairder. Goed inderdaad dat er zoveel lucht onder het bed is. Is het ook mogelijk het matras om te draaien?

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.