Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Waarom kies je voor een boxspring?

Tegenwoordig vinden we het steeds belangrijker om gezond te leven. We letten op ons eten, we bewegen steeds meer en we willen graag goed en gezond te kunnen slapen. Een essentiële factor om goed te kunnen slapen is natuurlijk het bed waarop je slaapt. Het bed moet de contouren van je lichaam volgen, maar ook voldoende tegendruk geven om het lichaam te kunnen dragen en steunen. Het perfecte bed geeft druk in de holte van de rug en zorgt voor vering onder jouw schouders en heupen. Deze houding zorgt voor ontspannen spieren, wervels en bloedvaten.

Wat moet je overwegen bij het kopen van een boxspring?

Vandaag de dag zijn er veel verschillende typen boxspring systemen verkrijgbaar. Allemaal met verschillende materialen en verschillende soorten componenten en combinaties. Door de grote verscheidenheid van modellen is ook de verscheidenheid in prijsklasse erg groot. De goedkoopste boxspring begint vaak al bij een paar honderd euro terwijl je ook een model kunt kopen van duizenden euro’s. Vaak denkt men “hoe duurder hoe beter” en dat klopt deels ook wel. Hoe duurder het bed, des te beter de materialen en de afwerking van het bed. Maar betekent dit automatisch dat de duurste boxspring ook voor de beste ontspanning zorgt?

Boxspring beleving - waarom kies je een boxspring?

Een boxspring die bij jouw lichaam past

Daarom is het belangrijk dat een boxspring bij jou, jouw wensen en jouw lichaam past. Een boxspring wordt aangepast aan je lichaamsgewicht maar ook aan je gewoonten. De dubbele of zelfs driedubbele samenstelling van de vering van een boxspring zorgt ervoor dat het lichaam ondersteund wordt tijdens het slapen.

Zo slapen veel mensen graag op hun zij, waardoor de boxspring het moet toelaten om bij de schouders iets minder weerstand te geven en de druk te verlichten. De rest van het lichaam heeft juist weer meer steun nodig bij het liggen op een zij. Slapen op de rug of op de buik vraagt weer een ander soort aanpak. De drukpunten en rustpunten in een boxspring liggen op verschillende plekken en zijn voor iedereen verschillend.

correcte ligging matras

Vraag advies!

Vanwege de persoonlijke voorkeuren en gewoonten is het moeilijk om zelf te bepalen welke boxspring het beste bij jouw lichaam en jouw gewoonten passen. Daarom is het verstandig om advies te vragen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies voor de juiste boxspring. Wij nemen graag in detail met je door wat jij wenst en hoe je het liefst slaapt. Daarnaast zijn de mate van hardheid, de apparatuur die je wenst en de materialen ook van belang.

Klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak met ons voor persoonlijk advies en meer informatie.

boxspring ralph

Ik sta je graag te woord!

Kortom: waarom zou je kiezen voor een boxspring?

  • Het uiterlijk ziet er aantrekkelijk en verzorgd uit.
  • De samenstelling van de vering zorgt voor een extra comfortabel gevoel.
  • Een boxspring is vaak hoger dan een traditioneel bed en dit wordt vaak ervaren als prettig.
  • Boxsprings worden vaak in hotels gebruikt waardoor consumenten dit ervaren als luxe en associëren met het vakantiegevoel.
  • Er wordt steeds meer en vaker positief gepraat over boxsprings en de goede reviews laten dit ook zien.

Wil je meer weten over de positieve kanten van boxsprings? Ontdek nog meer voordelen op onze website.

boxspring slaaptest

Comment Section

0 reacties op “Waarom kies je voor een boxspring?

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.