Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Wat zijn de nadelen van een boxspring?

Wij vinden het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het product dat je koopt en vinden dan ook dat je op de hoogte moet zijn van de voordelen maar ook de nadelen van een boxspring voordat je besluit er een aan te schaffen. Gelukkig zijn er meer voordelen dan nadelen te benoemen maar wij wijzen je toch graag even op die enkele nadelen van een boxspring.

8 Nadelen van een boxspring

Stoffering:

  • Stofvrij houden: een boxspring is meestal bekleed met stof waardoor het lastig kan zijn om de boxspring stofvrij te houden. Dit is in het algemeen geen probleem maar het kan een nadeel zijn voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Indien je deze allergie hebt kunt je er bijvoorbeeld voor kiezen om een boxspring te nemen die bekleed is met leer.
  • Vlekken en vegen: een ander nadeel van de stoffen bekleding van een boxspring is dat vlekken en vegen niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit kan wel wanneer je een bed met een houten of kunststof ombouw heeft of een boxspring bekleedt met (kunst)leer.
  • Vervanging van de bekleding: een boxspring is een totaalplaatje in stijl en afwerking. De diverse onderdelen van een boxspring zijn vaak op elkaar afgestemd qua stoffering, dus wanneer je graag het matras of de boxspring opnieuw wilt laten bekleden, kan het lastig zijn om een stoffering te vinden die bij het origineel past. Daarom bieden wij in onze collectie de mogelijkheid tot herbekleding zolang de stoffen bij onze fabrikant in productie zijn.

Boxspring beleving Nadelen van een Boxspring

Gewicht en uiterlijk:

  • Massief uiterlijk: een boxspring heeft een geheel ander uiterlijk dan een traditioneel bed. Het kan wat massief en groots overkomen in een kleinere slaapkamer maar dit kan ook juist een voordeel zijn wanneer je een grotere slaapkamer heeft.
  • Zwaar en lomp: een boxspring is opgebouwd uit meerdere onderdelen die weliswaar uit elkaar te halen zijn maar die nog steeds erg groot, lomp en vooral zwaar zijn. Dit kan het moeilijk maken wanneer je van slaapkamer wilt wisselen of gaat verhuizen. Bij onze boxpsprings is dit geen groot probleem, ze zijn gemakkelijk uit elkaar te halen en niet moeilijk te verplaatsen. Tevens verzorgen wij de levering en montage tot in de slaapkamer.
  • De vering: sommige mensen vinden een boxspring te verend. Dit kun je natuurlijk voorkomen door de boxspring goed te testen voordat je er een koopt en door bij ons aan te geven dat je liever geen verende boxspring heeft. Wij kunnen hierdoor de hardheid en vering van de boxspring aanpassen waardoor het bed geheel naar uw wensen wordt afgeleverd.

De aanschaf:

  • Tijd en moeite: Het aanbod aan boxspringbedden is groot. Zeker online hebben wij gemerkt dat er echt een oerwoud aan keuzemogelijkheden is ontstaan. Hierdoor kost het wat meer tijd en moeite om de juiste boxspring te vinden. Wij hebben een klein, overzichtelijk assortiment samengesteld op basis van de belangrijkste opties en kwaliteitseisen. Hiermee hopen we je samen met ons team van experts eenvoudig aan de perfecte boxspring te helpen.
  • De prijs: de prijs van een boxspring is over het algemeen hoger dan die van een traditioneel bed. Het is dan ook niet met elkaar te vergelijken, een boxspring is opgebouwd uit veel betere materialen en onderdelen en is ook veel meer waard dan een traditioneel bed. Er worden meer uren ingestoken tijdens de productie en het biedt hierdoor ook veel meer comfort. Tenslotte mogen we ook niet vergeten te vermelden dat een boxspring langer meegaat dan een traditioneel bed waardoor je de hogere kosten er weer uithaalt op de langere termijn.

Nu je op de hoogte bent van de nadelen, weet je wat je kunt verwachten van een boxspring en zul je niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Wil je nog graag de voordelen van een boxspring op een rijtje zien? Lees dan hier ons uitgebreid overzicht van de voordelen van een boxspring.

boxspring slaaptest

Comment Section

2 reacties op “Wat zijn de nadelen van een boxspring?


Door john op 4 november 2018

De topper en matrassen glijden uit elkaar, zodat je een flinke opening in het midden heb. Wat is hieraan te doen? Nu hebben we spanbanden om de boxspring moeten doen lijkt me niet de bedoeling


Door Remco op 6 november 2018

Hai John,
Je zou twee apparte matrassen kunnen vervangen door een grote, dat scheelt! Ik had namelijk hetzelfde probleem….

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.