Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Veelgestelde Boxspring Vragen

De meest populaire bedvorm is een boxspring. Je ziet dan ook dat elke bedden winkel een groot assortiment aan boxsprings aanbiedt. Tevens is de boxspring een veel gebruikte bedvorm in hotels.

Maar wat is een boxspring?

Een boxspring is letterlijk vertaald een “boks vol met springveren”. Het is een comfortabele, verende en ventilerende bedvorm. Een boxspring bestaat altijd uit een combinatie van onderdelen;

Matras: deze is gevuld met veren en open ruimte.
Topmatras: extra matras wat op het dikkere matras komt te liggen. Dit zorgt voor een extra comfortabel gevoel tijdens het slapen.
Boxspring-onderstel: het onderstel wat het matras en topmatras ondersteund. Deze bestaat uit een beklede bak van hout of metaal. In deze bak zit een mentale frame met daar aangekoppeld poten. Daarnaast bevat de bak bonellveren.
Een boxspring kan in verschillende maten worden besteld en kan op verschillende manieren worden aangekleed. Zo kan men diverse hoofd- en voetborden toevoegen aan de boxspring.

Werking van een boxspring

De samenstelling van het matras zorgt ervoor dat het matras een vochtregulerende en ventilerende werking heeft. Dit verhoogt het slaapcomfort en daarnaast wordt de duurzaamheid van het matras wordt vergroot. Door de samenstelling van veren wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld over het gehele matras.

Levensduur Boxspring

De levensduur van een boxspring is afhankelijk van diverse variabelen. De belangrijkste variabelen zijn het merk en de kwaliteit van de boxspring. Het is dan ook van belang om eerst verschillende boxspring reviews te lezen over boxsprings voordat je er een koopt. Daarnaast speelt het gewicht een belangrijke rol. Deze dient overeen te komen met het soort boxspring. De verschillende boxsprings zijn namelijk gemaakt op basis van type slapers en dus ook het gewicht van een slaper.

De verschillende componenten van een boxspring gaan ook niet allemaal even lang mee. Een goede indicatie is de garantie die fabrikanten geven op deze onderdelen. De garantie op de verschillende onderdelen loopt van 2 tot 25 jaar:

Matras: 5 jaar
Boxspring topper: 3 jaar
Boxspring onderstel: 25 jaar
Bij gemiddeld gebruik kan een matras ongeveer 5-10 jaar goed functioneren. Als je een topper gebruikt zal deze levensduur aan de hogere kant zitten, zonder topper zal dit sneller gaan.

Wat zijn de beste boxsprings?

Het is moeilijk om goed antwoord te geven op de vraag wat de beste boxspring is. Dit is namelijk erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, je lichaamsopbouw, wat je mooi vindt en natuurlijk het budget wat je te besteden hebt. Op deze site kunnen we je wel stap voor stap helpen om online de eerste stappen te zetten in je oriëntatie naar een nieuw bed. Wil je direct weten wat andere bezoekers de beste boxspring vinden? Bekijk de verschillende modellen in onze boxspring vergelijker of lees alle artikelen die we verzameld hebben over de beste boxspring.

Berichten over Veelgestelde Boxspring Vragen: