Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Tips voor het selecteren van een matras bij rugklachten

Het uitzoeken van een matras bij rugklachten is een behoorlijke opgave. Terwijl de onderzoekers er nog steeds niet over uit zijn of een stevige of zachte matras de beste optie is voor mensen wiens pijn in de rug hen ’s nachts wakker houdt, zeggen de meeste onderzoeken dat medium het beste is.

In 2003 publiceerde The Lancet, een Amerikaans gerenommeerd medisch platform de resultaten van een test met 313 mensen met rugpijn, terwijl ze in bed lagen en wanneer ze opstonden. De onderzoekers plaatsten willekeurige deelnemers op een stevig matras of een medium stevig matras en na 90 dagen werd geëvalueerd of er sprake was van pijnvermindering en invaliditeit.

Het medium stevige matras won. Deelnemers in de middelstevige matras groep hadden significant minder pijn en invaliditeit in de gehele studie in vergelijking met de deelnemers aan de stevige matras groep. Hier is wat de onderzoekers te zeggen hadden:

“Een matras van middelgrote de stevigheid vermindert pijn en invaliditeit bij patiënten met chronische aspecifieke lage rugpijn.”

Michael Perry, medisch arts en directeur van de Laser Spine Institute (hernia-instituut) in Tampa, Florida, zegt ermee eens te zijn dat een medium stevige matras meestal de oplossing is. Wel hij voegt eraan toe dat dit niet voor iedereen geldt. Er zijn een aantal andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een matras, vertelt hij.

Het beste matras voor jouw medische toestand

Het selecteren van de matras dat het best geschikt is voor jouw wervelkolom, is afhankelijk van meer dan enkel hoe hard of zacht het matras is, zegt Perry. Jij (en jouw arts) hebt jouw medische geschiedenis nodig om hier achter te komen, zodat je jouw aankoop kunt aanpassen aan jouw behoeften.
Perry stelt de volgende vragen: Welke medische aandoeningen heb je? Wat is jouw huidige diagnose of diagnoses? Waar ben je, als dit het geval is, al eerder voor behandeld?

Het maakt een verschil. Bijvoorbeeld: de symptomen van stenose hebben de neiging om zich te uiten als je gaat staan en lopen, maar niet wanneer je ligt. Om deze reden is de kwestie van welke matras stevigheid geschikt is niet enkel een probleem bij mensen met rugklachten. Indien dit in jouw geval zo is, kies dan voor een matras dat comfortabel aanvoelt. Maar als je twijfelt of het ‘normale’ rugklachten zijn of een hernia-aandoening, dan is het een andere zaak, zegt Perry. I

n dit geval, of als je spinale artritis hebt zonder stennes, problemen of aspecifieke rugklachten, kun je de stevigheid of zachtheid van jouw matras overwegen op eigen gezond verstand en gevoel. “Mensen met de besproken aandoeningen zijn beter af met wat meer steun,” zegt Perry.

Bij Boxspringbeleleving.nl bieden we ook een gepatenteerd matras aan dat helemaal lichaamspostuur en specifieke wensen af te stellen is.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan hier contact met ons op.

Bron: http://backandneck.about.com

Comment Section

1 reactie op “Tips voor het selecteren van een matras bij rugklachten


Door r v,d sluis op 9 januari 2018

boxspring 2 delen nu pijn in de rechterkant heup schouder ribbenkast doof gevoel en pijn hebben medium matrassen en topper?

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.