Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Het beste matras voor lage rugpijn klachten

De meeste mensen zullen op een bepaald moment in hun leven pijn in de rug ervaren. In dit artikel lees je over het beste matras voor lage rugpijn klachten. Terwijl de oorzaak en de ernst van lage rugpijn kan variëren, kan een oncomfortabele matras elke rugpijn nog erger te maken. Dus ga je op zoek naar de beste matras. Een matras dat goede ondersteuning biedt kan ongemak verhelpen en/of verlichten en je kunt daardoor een goede nachtrust (terug) krijgen. Het beste type matras voor je rug hangt af van jouw slaaphouding en jouw persoonlijke voorkeur.

Het matras met de meeste comfort, ondersteuning en duurzaamheid

Matrassen hebben de neiging om hun oorspronkelijke vorm te verliezen naarmate ze ouder worden. Een matras die inzakt in het midden is niet meer in staat om voldoende steun te bieden en kunnen rugpijn verergeren. Slapen in een ongemakkelijke positie kan spanning op de heupen en de wervelkolom creëren. Ga bij het selecteren van een nieuwe matras op zoek naar de beste matras die comfort, ondersteuning en duurzaamheid biedt.

Oppervlaktes van de matrassen maken het verschil

Goede kwaliteitsmatrassen bevatten gewoonlijk tijken (matrashoezen) gemaakt van polyester of katoen-polyester. Onderzoek de kwaliteit van de stiksels op de buitenkant van jouw matras. Dit kan een goede indicatie geven van de kwaliteit van de matras. De afwerking welke de innerlijke materialen beschermen zorgt tevens voor demping wanneer je slaapt. Veelvoorkomende materialen van matras afwerking zijn onder meer katoen, polyester en polyurethaanschuim. Dikkere afwerking kan duurder zijn, maar veel mensen vinden het prettiger. Naast het toegenomen comfort, kan extra vulling een hogere kwaliteit aan de matras geven.

beste matras bij onderrug pijn

De juiste ondersteuning van het lichaam bij lage rugpijn klachten

De inwendige pocketveren in een matras helpen om uw lichaam te ondersteunen. De draad in de pocketveren zijn er in diverse groottes, qua dikte en hoogte. Dikke draden en kortere veren bieden meer steun dan dunnere, hogere veren. Een matras met een hogere concentratie van pocketveren biedt over het algemeen meer steun, hoewel dit niet de meest comfortabele type matras voor je onderrug hoeft te zijn.

Het testen van de stevigheid van de matras zal je helpen beslissen welk niveau van ondersteuning voldoet aan de maximaal haalbare hoeveelheid comfort. Sommige matrassen bevatten meerdere lagen in variabele diktes, dit voor het verstrekken van extra steun in bepaalde gebieden, een aspect welke het comfort en de steun kan verhogen van je onderrug. Matrassen bevatten meestal koudschuim, traagschuim of latex schuim. De dichtdeden variëren, zodat je kunt kiezen uit verschillende variaties die verschillende niveaus van stevigheid te bieden hebben en tevens aan jouw comfortwensen voldoen.

Een boxspring bodem als extra ondersteuning

De boxspring bodem biedt een extra steun in combinatie met de matras en top matras. De betere boxspring bodems hebben meerdere zones met pocketveren en zijn vervaardigd uit metalen of houten frame. De aanschaf van een degelijke boxspring bodem kan de levensduur van de matras en topmatras als een set verlengen.

Oriënteren op een geschikte matras

Wist je dat BoxspringBeleving.nl boxspring combinaties in het assortiment heeft waarvan de matrassen uitgerust zijn met 6-slags pocketveren van 15cm hoog? Dit is een zeer belangrijke comfortverhogende specificatie. Door het extra comfort ervaar je een nog betere nachtrust. Gun jezelf altijd de beste matras indien het budget het toelaat.

Klik hier om direct ons assortiment boxspring combinaties te bekijken.

Comment Section

0 reacties op “Het beste matras voor lage rugpijn klachten

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.