Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Hoe weet ik welke matras het meest geschikt is voor mij?

Terwijl de meeste mensen zich ervan bewust zijn dat volwassenen ten minste zeven tot acht uur slaap per nacht nodig hebben om goed te functioneren, schatten experts dat honderd duizenden mensen niet voldoende slaap krijgen. Gebrek aan voldoende slaap kan bijdragen aan gedragsproblemen, verminderde productiviteit en het risico van verwondingen. Een onderdeel van het verkrijgen van productieve slaap is het selecteren van een matras dat geschikt is voor jou. Het kiezen van het juiste matras kan de kwaliteit van je slaap aanzienlijk verbeteren, de pijn en stijfheid verminderen en alertheid overdag verhogen.

Hoe kies je nou het juiste matras? Wij helpen je in 4 stappen besluiten welk matras het meest geschikt is voor jou.

Stap 1: Alleen of met partner

Denk aan jouw eigen postuur, maar ook die van jouw eventuele partner die slaapt in hetzelfde bed. Gezonde slaap gaat samen met tussen de 40 en 60 bewegingen per nacht, waaronder een tientallen keren omdraaien. Kies daarom een matras dat genoeg ruimte biedt. Onvoldoende ruimte kan leiden tot een slechte kwaliteit van de slaap.

Een breder matras is een goede keuze als je slaapt met een partner, zodat je genoeg ruimte hebt om te draaien. Welke breedte dat is, hangt af van het postuur en de gewenste bewegingsvrijheid.

Stap 2: Analyseer pijn na het slapen

Beoordeel de gebieden waar je na jouw nachtrust pijn ervaart. Het lumbale gebied wordt het meest belast bij buigen, bukken en tillen, dus het is een van de meest voorkomende pijngebieden. Indien je pijn ervaart in dit gebied, kies dan een matras dat ondersteuning biedt zonder dat het te hard wordt en onprettig gaat aanvoelen als je wakker wordt, ’s nachts of in de ochtend.

Het aantal veren en de kwaliteit van de pocketveren bepaalt de hardheid van de matras. In het algemeen moet een matras matras ten minste 500 pocketveren bevatten, maar er zijn ook matrassen die 700 of zelfs 1.000 pocketveren bevatten. Hoe meer pocketveren en hoe beter de kwaliteit en de materialen van de opvulling is van de matras tussen de pocketveren en de oppervlakte is, hoe hoger de prijs.

liggende vrouw op bed

Stap 3: Uitproberen

Probeer verschillende matrassen voor het maken van je keuze. Van de ene fabrikant kan de “stevige” matras harder zijn dan van een andere fabrikant, dus het is belangrijk om daadwerkelijk te gaan proefliggen op elke matras om zijn stevigheid en comfort niveau te beoordelen.

Stap 4: Budget bepalen

Kijk voor een evenwicht tussen duurzaamheid en kosten. Hoogwaardige matrassen zijn ontworpen om 10 jaar of langer mee te gaan, maar ze zijn aanzienlijk duurder dan de ‘Koopjesmatrassen’. Beslis over een realistisch budget, en ga vervolgens op zoek naar de meest duurzame matras die je kunt vinden voor dat geld. Dit zal je helpen voorkomen dat je elke paar jaar een ander matras moet te kopen.

oekotex

Tips

  • Kies het beste matras dat je je kunt veroorloven. Je gebruikt jouw bed meer dan enig ander item in huis – jouw televisies en auto’s hierbij inbegrepen – dus is het belangrijk om een goed kwaliteitsmatras te kopen. ‘Koopjesmatrassen’ zijn vaak van slechte kwaliteit en het zal niet lang duren voordat je beseft dat het een slechte uitgave was.
  • Kijk voor een duurzame matras dat wordt geleverd met een redelijke garantie en goede eigenschappen, zoals Sko-Tex Standaard 100, Klasse 1 Certificaat en HygCen Certificaat.
  • Niet alle matrassen zijn goed als ze pocketveren hebben, maar er zijn maar zeer weinig matrassen op de markt te vinden die iets extra’s te bieden hebben ten opzichte van de pocketvering matas. De enige uitzondering is een modulair matras. Zo’n matras geeft uitzonderlijke flexibiliteit en goede ondersteuning aan jouw lichaam.

BoxspringBeleving.nl heeft enkele modulaire matrassen in het assortiment. Modulaire matrassen zijn nieuw op de beddenmarkt. Als je het gepatenteerde matras wilt ontdekken, klik dan hier om contact met ons op te nemen over de mogelijkheden.

Comment Section

0 reacties op “Hoe weet ik welke matras het meest geschikt is voor mij?

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.