Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Is een traagschuim matras goed voor je rug?

Zijn traagschuim matrassen goed voor jouw rug? Dit is voor velen onder ons de vraag, zeker als je vaak of af en toe rugklachten ervaart. Het antwoord is ‘ja!’! In dit artikel vertel ik meer over traagschuim, de eigenschappen van het materiaal en waarom traagschuim heel goed is voor mensen met rugklachten.

Wat is traagschuim?

Oorspronkelijk door NASA ontwikkeld als een veelzijdig materiaal voor astronauten, heeft traagschuim zijn weg gevonden naar slaapkamers in het hele land. Traagschuim is één van de duurste opties beschikbaar voor beddenkopers, maar door de voordelen ervan voor mensen met pijn in de rug, kan het het geld zeker waard zijn.

Traagschuim ondersteunt het lichaam

Traagschuim matrassen zijn bekend om hun vermogen om zich aan te passen aan het lichaam. Als je gaat liggen verzacht het traagschuim. Het vormt en ontspant zich om elk deel van je lichaam, inclusief de wervelkolom, te ondersteunen. De volledige ondersteuning van de wervelkolom zorgt voor het verlichten van pijn in de rug en hierdoor zul je beter slapen. Traagschuim houdt ook de rest van je lichaam in lijn en vermindert de druk op de heupen en schouders die kunnen leiden tot pijn in de rug.

Drukpunten worden weggenomen

Door de visco-elastische aard van traagschuim matrassen zijn zij in staat om de drukpunten van het lichaam te verlichten. Traagschuim reageert op de warmte van je lichaam en wordt hierdoor zachter en biedt meer comfort. Drukpunten zijn kleine oppervlaktes die een groot deel van het lichaamsgewicht opvangen. De meest bekende drukpunten zijn de heupen, schouders en knieën. Traagschuim helpt om deze drukpunten te verlichten, zodat er meer comfort ontstaat voor je rug.

Comfortabel liggen is essentieel voor het helingsproces en aanhoudende rugklachten

Rugklachten vereisen voldoende rust om te genezen. Het lichaam geneest het meest efficiënt tijdens het slapen. Daarom is een ongestoorde nachtrust is van vitaal belang voor het helen van rugklachten. Traagschuim matrassen bieden verschillende eigenschappen die het comfort verhogen. Ze zijn temperatuur-gevoelig en hierdoor wordt de warmte afgevoerd of geabsorbeerd om het matras op een comfortabele temperatuur te houden. Ze zijn bovendien hypo-allergeen. Ideaal voor mensen die last hebben van allergieën. Omdat een traasgchuim matras zich goed aanpast aan het lichaam en veranderende bewegingen van anderen zal je ook niet wakker worden daar bijvoorbeeld het draaien van je partner, waardoor rustiger slaapt.

Tip om voordeliger op traagschuim te rusten en slapen

Om de kosten van een traagschuim matras te drukken, kun je overwegen om een standaard matras met een traagschuim topper (ook wel topmatras genoemd) te gebruiken. De meeste beddenwinkels verkopen eenvoudige, dunne traagschuimtoppers die je op jouw matras kan plaatsen. Traagschuimtoppers zijn er in verschillende diktes. Traagschuimtoppers zijn beter betaalbaar dan de volledige traagschuimmatrassen en bieden toch veel van dezelfde voordelen. Ze zijn verkrijgbaar in dezelfde afmetingen van de standaard matrassen.

Hoofdkussen met traagschuim vulling

Traagschuim is niet alleen te vinden in matrassen, maar ook in kussens. Traagschuimkussens zijn geheel anders dan de zachte kussens die de meeste mensen gewend zijn. Echter, traagschuimkussens bieden extra neksteun die veel mensen nodig hebben voor een goede nachtrust. Voor degenen die nekpijn hebben na het slapen of moeite hebben met slapen, kan een traagschuimkussen helpen om het hoofd te verheffen en het kan daardoor extra ondersteuning te bieden aan de nek.

Comment Section

0 reacties op “Is een traagschuim matras goed voor je rug?

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.