Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Het beste matras voor zwaarlijvige zijslapers

Iedereen is uniek. Er zijn mensen met ondergewicht, mensen met een gemiddeld gewicht en mensen met overgewicht. Juist de laatste groep kampt met slechtere nachten doordat het bed en/of de gekozen materialen niet goed genoeg zijn. De meeste mensen liggen op de zij. Hierdoor ervaart het lichaam meer drukpunten door de matras. In dit artikel lees je meer over welk matras het beste bij je past als je een zwaarlijvige zijslaper bent. Grote kans dat een noviteit in de matrassenmarkt, in de vorm van een gepatenteerde modulaire matras, de beste oplossing voor jou is.

Goede, stevige ondersteuning is noodzakelijk

Zijslapers hebben behoefte aan een matras die ondersteunend genoeg is om de wervelkolom in lijn te houden en om de druk van drukpunten weg te nemen. Zijslapers gebruiken een klein lichaamsoppervlak, die een matige steun nodig heeft en in het algemeen heeft een zachte matras de voorkeur. Zwaardere zijslapers hebben behoefte aan een matras die stevige ondersteuning biedt, maar zacht genoeg is om de natuurlijke rondingen van het lichaam te ondersteunen.

Dingen om te overwegen voordat je een aankoop doet

Een belangrijk aspect om ook rekening mee te houden bij de aankoop van een matras is de manier van slapen van jouw partner. Wat geschikt is voor jou, voldoet misschien niet aan de behoeften van jouw partner. Je kunt een zijslaper zijn, terwijl jouw partner een buikslaper is, hierdoor kun je behoefte hebben aan een andere matras. Het goede nieuws is dat er een aantal matrassen zijn die aan zowel de behoefte van u als aan die van uw partner voldoen. Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en prijzen.

Een pocketvering matras is de meest verkochte matras

Pocketvering matrassen zijn de meest populaire matrassen die worden verkocht. Dit komt mede doordat er een vriendelijk prijskaartje aanhangt van €300,- tot zo’n €800,-. Pocketvering matrassen hebben de neiging om minder lichaamswarmte vast te houden en hebben een goede stabiliteit en stevigheid. Zwaardere zijslapers worden aangeraden een redelijk stevig matras te kopen voor de ondersteuning, een matras met een Dacron kern en rondom de veren met koudschuim gevuld, daarboven een zacht materiaal als katoen, om het oppervlak van de matras te verzachten. Pocketvering matrassen moeten ongeveer om de 10 jaar worden vervangen, omdat zij gevoeliger zijn voor verzakking, dit indien de matras niet omgedraaid kan worden.
Indien de matras dubbelzijdig te gebruiken is, is de levensduur te verlengen.

matrasvering

Een traagschuim matras als stevig alternatief

Traagschuim is een visco-elastisch polyurethaanschuim dat samentrekt wanneer er gewicht aan wordt toegevoegd en langzaam terugtrekt naar de originele vorm. Traagschuim matrassen worden aanbevolen voor zijslapers, omdat ze minder weerstand op de spieren en gewrichten veroorzaken, waardoor de drukpunten verminderen. Door warmte wordt traagschuim zachter. Traagschuim matrassen zijn vrij duur en kosten tussen de €800,- en €2.000,- of zelfs meer, afhankelijk van de uitvoering en grootte.

Latexmatrassen, de elastische oplossing

Latexmatrassen zijn milieuvriendelijk en zijn gemaakt van biologisch afbreekbare natuurlijk latex. Het is elastischer dan traagschuim en zal niet zo veel lichaamswarmte vasthouden. Latex is zacht en past zich aan aan de natuurlijke lijnen van het lichaam. Een latexmatras dient op een bedbodem te worden geplaatst waar wel goede ventilatie door plaatsvindt, omdat er schimmel kan groeien op de onderzijde van het matras. Het is ook duurzamer dan een pocketvering matras. De prijs van latex matrassen zijn vrij hoog en kosten tussen de € 900,- en € 2000,- of meer, afhankelijk van de uitvoering en grootte.

Modulaire matrassen, de totaaloplossing

Er zijn veel soorten matrassen, allemaal gekozen op een bepaald moment door de gebruiker. Enkel, het lichaam verandert door gewichts-toename of -afname, door blessures en lichaamsklachten in verband met het ouder worden. Dan zijn reguliere matrassen op dat moment niet meer geschikt voor degene die erop slaapt. Dit is verleden tijd met een gepatenteerd systeem, de modulaire matras. Dit systeem wordt in de fabriek op jouw lichaamspostuur afgestemd en bij een veranderende situatie van het lichaam door veranderingen in de vorm van gewicht, blessures en/of leeftijd, kunnen modulaire schuimelementen welke allen een verschillende densiteit (veerkracht) hebben, zeer eenvoudig door jouzelf worden uitgewisseld.

Het matras bestaat uit een latex kern met een open celstructuur welke als basis dient. Dit zorgt voor een goede vochtverwerking en droogt snel op. Tevens is de matrashoes vervaardigd uit fijne, zuivere Cashmere, welke met Aloë Vera zijn verrijkt. Het gehele matras is voorzien van 3D-ventilatie, dit houdt in dat de matras horizontale en verticale ventilatiekanalen zowel aan de boven en onderzijde heeft welke zorgen voor een optimale lucht-, vocht- en warmtecirculatie in alle richtingen. Modulaire matrassen beginnen ongeveer bij € 950,-, afhankelijk van de uitvoering en grootte.

Wijsheid in pacht

Nu ben je wijzer geworden over verschillende matrassen die voor jouw gewicht geschikt kunnen zijn. Welke matras heb je nu en welke matras zou je van het rijtje hierboven het meest geschikt achten, afgezien van de prijs? Laat het in de hieronder als reactie weten en wellicht kennen jullie wel andere personen die met de informatie in dit artikel geholpen kunnen worden.

Comment Section

0 reacties op “Het beste matras voor zwaarlijvige zijslapers

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.