Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

De opkomst van de boxspring

Sinds de jaren negentig is de boxspring een begrip in veel slaapkamers. Vooral tussen de leeftijdscategorie 30 en 39 jaar zijn boxsprings populair. Dit type bed wordt dan over het algemeen gezien als de beste optie.

Opkomst boxspring

In de jaren negentig is dit type bed populair geworden, omdat de boxspring een belangrijk item is geworden in de diverse woonprogramma’s. Naast de diverse woonprogramma’s, is dit type bed ook populair geworden door de goedkopere versies van onder andere IKEA. Op deze manier is een boxspring beschikbaar geworden voor een breed publiek.

Breder publiek en woon item

Een andere reden waarom de boxspring populair is geworden onder een groot publiek is dat dit type bed wordt ervaart als een bed met een uitstekend slaapcomfort. Aangezien steeds meer mensen bewust zijn van de voordelen van goed slapen kiezen steeds meer mensen voor een boxspring. Daarnaast worden boxsprings als meubel items gezien die de slaapkamer mooier maken. Er zijn zoveel verschillende designs waardoor iedereen er wel een kan kopen die past bij het interieur van de slaapkamer.

Prijs boxspring

In de jaren negentig is het Zweedse meubelmerk IKEA boxsprings gaan aanbieden waardoor de prijs van boxsprings sterk is gedaald. Fabrikanten waren genoodzaakt om te werken met goedkopere materialen om de concurrentie aan te gaan met boxsprings van IKEA. Dit heeft er voor gezorgd dat ook de duurdere merken goedkopere bedden gingen aanbieden.

Kortom, de opkomst van de boxspring is ontstaan door de opkomst van woonprogramma’s, lagere prijzen, het uitstekende slaapcomfort en de toetreding van IKEA in de markt.

Lees hier meer over boxsprings

Comment Section

0 reacties op “De opkomst van de boxspring

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.