Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

Garantievoorwaarden

Wettelijke rechten

De Nederlandse wetgeving biedt je bepaalde wettelijke rechten voor het geval dat de geleverde producten niet aan de overeenkomst voldoen. De onderstaande garantiebepalingen laten deze wettelijke rechten onverlet en houden dus geen beperking van jouw wettelijke rechten in.

Algemene Garantievoorwaarden

BoxspringBeleving.nl hanteert als basis voor haar garantie de voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Aanvullend kent BoxspringBeleving.nl nog enkele bepalingen.

De start van de garantietermijn

De garantietermijn gaat in op de datum die vermeld staat op de factuur van de consument.

Voorwaarden voor de garantie

Om aanspraak te maken op de garantie, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je kunt aantonen dat je bij BoxspringBeleving.nl een aankoop hebt gedaan. BoxspringBeleving.nl kan enkel service verlenen mits de originele factuur voorgelegd kan worden, deze dient derhalve goed bewaard te worden.
 • De garantieperiode is beperkt tot het leven van de eerste originele koper.
 • Het product is onbeschadigd en schoon.
 • Je gebruikt het product volgens de meegeleverde instructies.
 • Je stelt BoxspringBeleving.nl binnen een gepaste tijd nadat je een gebrek hebt ontdekt op de hoogte door contact op te nemen met contact@BoxspringBeleving.nl.

Verder gelden de voorwaarden die hieronder zijn vermeld.

De garantie

Alle artikelen uit de collectie bij BoxspringBeleving.nl zijn producten van hoogwaardige kwaliteit. Wij doen er dan ook alles aan om de kwaliteit van de producten te waarborgen. Service is onze drijfveer, daarom willen wij te allen tijde garant kunnen staan voor een tevreden klant.

Je mag verwachten dat de geleverde producten de eigenschappen bezitten die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan je de aanwezigheid niet hoeft te betwijfelen. In overleg met BoxspringBeleving.nl kan bij het sluiten van de overeenkomst schriftelijk vastgelegd worden dat de geleverde producten ook de eigenschappen moeten bezitten die nodig zijn voor een bepaald bijzonder gebruik ervan. In dat geval mag je ook verwachten dat de geleverde producten de eigenschappen bezitten die voor dit bijzondere gebruik nodig zijn en gelden de wettelijke rechten die de Nederlandse wetgeving je biedt ook voor het ontbreken van eigenschappen die nodig zijn voor dit overeengekomen bijzondere gebruik. BoxspringBeleving.nl kan in dat geval echter wel bepalen dat de onderstaande aanvullende garantietermijnen en -bepalingen niet gelden voor het ontbreken van deze eigenschappen. Dit wordt schriftelijk vastgelegd bij het sluiten van de overeenkomst.
Als een geleverd product niet aan de hiervoor bedoelde verwachtingen voldoet, gelden de wettelijke rechten die de Nederlandse wetgeving je biedt.

Garantie op boxsprings

 • Alle BoxspringBeleving.nl boxsprings genieten een garantie van 25 jaar op veer- en framebreuk.
 • Indien er sprake is van verkleuring op de boxspring hanteert BoxspringBeleving.nl een garantietermijn van 3 maanden.
 • Op showroommodellen wordt 2 jaar (gelijkmatig) afbouwende garantie geboden op verborgen gebreken, deze garantie is niet van toepassing op het uiterlijk of eventuele beschadigingen aanwezig bij aflevering of afname van het product. De hardheid van matrassen kan nooit aangepast worden bij showroommodellen.
 • Alle BoxspringBeleving.nl boxsprings genieten een omruilgarantie van 90 jaar.

Voorwaarden veer- en framebreukgarantie

Indien er sprake blijkt te zijn van materiaal- of fabricagefouten, zal het daaruit voortvloeiende defect hersteld worden volgens de BoxspringBeleving.nl garantievoorwaarden. Indien een defect niet hersteld kan worden, wordt het product conform de voorwaarden vervangen door hetzelfde of, indien dat niet meer leverbaar is, door een gelijkwaardig product.

Aanspraken op garantie voor gebreken/beschadigingen ontstaan door ondoelmatig handelen (bijvoorbeeld door overbelasting), verkeerd of onoordeelkundig gebruik of door normale slijtage, worden uitgesloten.

Voorwaarden 90 dagen omruilgarantie van BoxspringBeleving.nl

 • De 90 dagen omruilgarantie geldt op de gehele collectie bij BoxspringBeleving.nl, met uitzondering van showroommodellen, Outlet modellen of online aankopen.
 • BoxspringBeleving.nl geeft GEEN geld terug. Wij zullen samen met je op zoek gaan naar een slaapsysteem dat wel geschikt voor je is.
 • Je kunt tot maximaal 90 dagen vanaf levering aanspraak maken op onze omruilgarantie. Je dient de/het boxspring/matras/slaapsysteem wel minimaal 30 dagen te hebben uitgeprobeerd.
 • Jouw lichaam heeft namelijk deze tijd nodig om te “wennen” aan het nieuwe slaapsysteem.
 • Wanneer je een complete boxspringset hebt aangeschaft, zal indien nodig de complete boxspringset worden terug genomen, tenzij het ligcomfort verbeterd kan worden d.m.v. vervanging van matrassen/kernen of andere onderdelen.
 • Je hebt als klant één maal de mogelijkheid aanspraak te maken op onze 90 dagen omruilgarantie regeling.
 • De omruilgarantie is niet overdraagbaar op derden.
 • De omruilgarantie is niet van toepassing op een topmatras, ook wel topper genoemd. Aangezien de topmatras/topper puur voor comfort dient en verder geen tot zéér weinig invloed heeft op de ondersteunende eigenschappen van de boxspringset.
 • Als je gebruikmaakt van onze omruilgarantie dient het nieuwe slaapsysteem (of losse matrassen) minimaal dezelfde waarde te vertegenwoordigen als het ingeruilde artikel (het nieuwe artikel mag wel een hogere waarde hebben, uiteraard tegen bijbetaling van het prijsverschil)
 • Je bent verplicht het nieuwe slaapsysteem bij BoxspringBeleving.nl aan te schaffen, wij geven immers geen geld terug. Dit moet echter dankzij ons grote assortiment geen probleem zijn.
 • Als het om te ruilen artikel beschadigd/bevuild/stuk is vervalt deze garantie.
 • Als een artikel met een bepaalde korting/actie is gekocht, heb je geen recht op korting op het nieuwe artikel. Dit is wel mogelijk als met terugwerkende kracht de korting van het om te ruilen artikel weer wordt verrekend (dit om te zorgen dat je geen korting op korting krijgt).
 • De omruilgarantie is niet van toepassing op online bestellingen. Het slaapsysteem dient persoonlijk door één van onze gespecialiseerde BoxspringBeleving.nl slaapadviseurs geadviseerd te zijn.
 • De basis voor het gebruik maken van de omruilgarantie ligt in het comfort en de ondersteuning. Kleur en/of maatvoering vallen buiten de voorwaarden voor het omruilen van jouw aangeschaft slaapsysteem.

Overige garantiebepalingen

 • Wanneer een onderdeel wordt gerepareerd of vervangen binnen de garantieperiode, dan geldt voor dit onderdeel de nog resterende garantieperiode van het complete product. Na reparatie of vervanging geldt een garantietermijn van 1 jaar op het vervangen of gerepareerde onderdeel.
 • Matrassen en topmatrassen: bij normaal gebruik is een plaatselijk hoogteverlies (contourvorming) van 1,5 tot 2 cm een acceptabel verschijnsel en een dergelijk hoogteverlies valt derhalve buiten de garantie.
 • Matrassen en topmatrassen kunnen een afwijking vertonen in lengte- en breedtemaat tot 2cm van de originele maatvoering.
 • Boxsprings, matrassen en topmatrassen verliezen door de jaren heen en bij normaal gebruik tot 15% van hun vorm en ondersteuning, dit verlies is normale slijtage en valt derhalve niet onder de garantievoorwaarden.

Geen garantie

Alle producten die niet aangekocht zijn in een showroom van BoxspringBeleving.nl of via www.BoxspringBeleving.nl vallen buiten de garantievoorwaarden.

Service

Een paar minuten proefliggen in de showroom geeft nooit de volledige garantie dat het slaapsysteem na een paar weken nog even comfortabel ligt als je had gehoopt. De ervaring van onze zéér vakbekwame slaapadviseurs resulteert in een slaapadvies dat perfect op jouw persoonlijke wensen en eisen is afgestemd. Vandaar dat wij onze klanten een schriftelijke “slaapgarantie” geven bij aankoop van een slaapsysteem. Wil je hier meer over weten? Laat je in de showroom of via contact@BoxspringBeleving.nl informeren over deze slaapgarantie.

Je kunt altijd bij ons in de showroom geheel vrijblijvend een passend slaapadvies laten aanmeten door één van onze gespecialiseerde slaapadviseurs.