Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

FAQ

Welke garantieregeling heeft BoxspringBeleving.nl?

BoxspringBeleving.nl hanteert de algemene voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) aangevuld met de unieke BoxspringBeleving.nl garantievoorwaarden, zoals 25 jaar garantie op de box op veer- en framebreuk. Deze unieke BoxspringBeleving.nl garantie- en de CBW voorwaarden vind je terug op onze site.

Welke stevigheidsgraad moet ik kiezen?

Iedereen is uniek en heeft andere behoeften. Vroeger werd er nog weleens de slogan gebruikt “hoe harder, hoe beter.” Wij weten inmiddels dat dit achterhaald is. Een bed dat te hard is zorgt voor drukpunten. Het lichaam moet voldoende ondersteuning krijgen en afhankelijk van lichaamsbouw en gewicht van de gebruiker wordt er voor een uitvoering van een matras gekozen. Neem contact op met BoxspringBeleving.nl om samen tot de juiste keuze te komen.

Wat als mijn rug pijn gaat doen door mijn nieuwe bed?

Het kan zijn dat jouw lichaam eerst zal moeten wennen aan het nieuwe bed. Dit komt doordat je spieren en gewrichten zich nog moeten aanpassen aan de nieuwe situatie. Daarnaast zal de matras zich tevens moeten aanpassen aan uw lichaam. Het zal een aantal weken duren voordat je lichaam gewend is aan de nieuwe situatie.

Waarom komen er afdrukken/ligplekken in mijn nieuwe matras of topmatras?

Matrassen en topmatrassen zijn opgebouwd uit materialen die elastisch zijn en in een aantal gevallen opgebouwd uit natuurlijke materialen. Hierdoor kan jouw lichaamsafdruk waarneembaar zijn als je enige tijd op het matras hebt gelegen. Dit is een normaal proces, zeker in het begin. Jouw matras verliest hiermee geen ondersteuning of comfort en dit kan dan ook geen reden zijn tot vervanging of garantie.

Klopt het dat ik mijn matras moet keren?

BoxspringBeleving.nl adviseert je om jouw matras ten minste 4 keer per jaar om te draaien, van hoofd- naar voeteneinde, en daar waar mogelijk te keren, om de lengteas. Dit zal de levensduur van jouw matras aanzienlijk verlengen.

Hoe onderhoud ik mijn topmatras?

Reinig jouw topmatras regelmatig met het hiervoor bedoelde hulpstuk van jouw stofzuiger. De tijk beschermt je in eerste instantie het beste tegen transpiratievocht door een molton en hoeslaken te gebruiken.

Kan ik mijn afneembare tijk zelf wassen?

Het verdient aanbeveling om de afneembare tijk, in geval dat dit door jou noodzakelijk wordt geacht, te laten reinigen bij een stomerij. Op deze manier voorkom je problemen. Bovendien zijn de meeste wasmachines niet berekend op het wassen van de omvang van een tijk van een (top)matras.

Mijn boxspring kraakt, kan ik hier wat aan doen?

Probeer te achterhalen wat het kraken veroorzaakt. Controleer je bijvoorbeeld of de poten goed zijn gemonteerd en goed zijn aangedraaid. Heb je een harde vloer, gebruik dan eventueel extra vilt onder de poten. Bij (elektrisch) verstelbare bedden kan het zijn dat de bewegende delen wat geluid maken door bijvoorbeeld de luchtvochtigheid of temperatuur. Dit los je op door de scharnieren in te spuiten met een siliconenspray.

Mijn (elektrisch) verstelbaar bed wil niet meer omhoog of omlaag?

Controleer allereerst of alle snoeren en stekkers zijn aangesloten. Mogelijkerwijs is een stekker na het stofzuigen onder je bed los komen te zitten. Ga na of er stroom op het stopcontact staat. Controleer de batterijen in de afstandsbediening, werken deze nog? Dit laatste is enkel van toepassing op draadloze bedieningen. Bij stroomuitval kun je de noodfunctie gebruiken om de bedbodem, eenmalig, in de vlakke stand te brengen. Hierna dienen de batterijen op het motorblok vervangen te worden voor nieuwe exemplaren. Het kan noodzakelijk zijn om jouw afstandsbediening opnieuw te configureren.

Hoe onderhoud ik mijn boxspring?

Net als alle andere nieuwe materialen kan jouw bed/boxspring/(top)matras tijdelijk een specifieke geur afgeven, bijvoorbeeld van latex, hout, stof of verlijming. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt na een paar dagen goed luchten. Een vlek in de (top)matras of boxspring kan op diverse manieren gereinigd worden. Probeer het eerst zonder reinigingsmiddelen. Een droge of vochtige doek neemt vaak het meeste vuil op. Altijd deppen, nooit wrijven.

Mijn oplegmatras is een paar centimeter te klein, klopt dit?

Het oplegmatras kan in beginsel iets kleiner qua formaat zijn. Na een paar weken van gebruik zal het oplegmatras de beoogde maatvoering gaan verkrijgen.