Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Slaapstand van het lichaam (Wervelpositie)

Een goede nachtrust betekent dat de slaapstand van het lichaam (ook wel wervelpositie) gedurende de slaap in de juiste positie ligt. Dit zorgt ervoor dat het lichaam volledig tot rust komt en dat rugklachten voorkomen worden. Bij het kopen van een boxspring is het dan ook van belang om rekening te houden met de slaapstand van het lichaam. De slaapstand van het lichaam wordt gevormd door enerzijds het bed, en anderzijds het lichaam. Belangrijke variabelen van het lichaam zijn; gewicht, lengte en de vorm van het lichaam. Het bed dient de juiste ondersteuning te geven door een bepaalde hardheid, comfortzones en vering te geven.

Boxspring beleving Slaapstand van het lichaam | Wervelpositie

Type slaper en de wervelpositie

Overdag zorgen de buik- en rugspieren ervoor dat de rug in de natuurlijke vorm wordt behouden. Als je slaapt dienen de spieren te gaan rusten en dus hoort het bed de functie van de spieren over te nemen.  Een goede boxspring combinatie zorgt ervoor dat de rug tijdens het slapen in een natuurlijke S-vorm ligt.

Meer informatie over type slapers vind je hier.

Overleg met je adviseur welk type bed het beste past bij uw slaaptype, zodat de wervelpositie in optimale stand blijft tijdens het rusten.

wervelpositie-boxspring2

Juiste slaapstand (wervelpositie) van het lichaam voor een rug- en zijslaper

wervelpositie-boxspring

Juiste slaapstand (wervelpositie) van het lichaam voor een zijslaper

Advies?

Onze experts staan altijd voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en het juiste bed voor je uit te zoeken. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of bij ons langskomen in de showroom voor een heerlijke kopje koffie en om eens proef te liggen op de boxsprings. Volg deze link om een afspraak te maken.

Boxspringbeleving Ralph Morsin

Comment Section

0 reacties op “Slaapstand van het lichaam (Wervelpositie)

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.