Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Afmetingen van een boxspring

Welke verschillende boxspring types zijn er verkrijgbaar en nog belangrijker, in welke formaten? Wij vertellen je graag iets meer over ons aanbod van verschillende boxspring modellen uit onze eigen collectie.

Het onderscheid in de verschillende type boxspring modellen ontstaat eigenlijk door de functies van het model zelf. Kan het bed versteld worden of niet? Zo ja, dan hebben we het meestal over een elektrische boxspring. Zo niet, dan spreken we over een vlakke boxspring.

De breedte van een boxspring

De breedte van een boxspring is altijd minimaal 90 centimeter. Deze 90 centimeter komt voort uit de algemene maat voor schouderbreedte plus nog eens minimaal 40 centimeter. Voor een tweepersoonsbed is dit het dubbele: dus 180 centimeter of twee maal schouderbreedte plus 80 centimeter. Daarnaast moet het bed ook breed genoeg zijn om op uw zij te kunnen liggen en de knieën gebogen te kunnen houden.

Boxspring beleving - Afmetingen Boxspring

De lengte van een boxspring

De lengte van een boxspring bepaal je door 20 a 30 centimeter op te tellen bij uw eigen lichaamslengte. Zo kun je je lichaam strekken en een kussen plaatsen aan het hoofdeinde.

De hoogte van een boxspring

De meest optimale hoogte voor een boxspring is 55 tot 60 centimeter. De minimale maat is 45 centimeter. Wanneer je rugklachten hebt dan is het raadzaam om een hoger bed te nemen, afhankelijk van de lengte van uw lichaam. Hierdoor hoef je niet te bukken bij het opmaken van het bed en zal uw rug niet belast worden bij het in- en uitstappen.

De dikte van het matras

De minimale dikte van het matras (incl. topper) moet 16 centimeter zijn. Wij raden je aan om een matras te kiezen dat tussen de 18 en 22 centimeter dik is. Echter, bij de keuze van uw matras zijn er meer factoren van belang, zoals welk type slaper jij bent en jouw lichaamstype. Luister in een beddenzaak goed naar het advies van de experts, zij kunnen je helpen het juiste matras uit te kiezen.

De Elektronische boxspring

De elektronische boxspring is verkrijgbaar in diverse formaten, namelijk als eenpersoons boxspring, als tweepersoons boxspring en ook als twijfelaar.

Een van onze elektrische boxsprings: de Lucida:

Boxspring_Lucida_1

Een tweepersoons elektronische boxspring

Wanneer twee personen een bed delen, is er vaak behoefte aan twee verschillende soorten bedden. Iedere persoon heeft zijn eigen wensen en behoeften. Een boxspring bed biedt de luxe van het individueel afstellen van de verschillende componenten van het bed.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om de juiste hardheid van de boxspring te nemen voor de juiste gewichtsklasse. Maar stel uw partner weegt aanzienlijk meer of minder dan u, dan zul je altijd moeten kiezen voor een hogere hardheid van de gehele boxspring.

Een eenpersoons elektronische boxspring

Voor diegene die graag een eenpersoons boxspring willen is er ook volop keuze. Omdat een boxspring uit drie verschillende componenten bestaat, namelijk de box, het matras en de topper, is het vrij gemakkelijk om zo’n combinatie ook voor een eenpersoons model te creëren. Het voordeel van een eenpersoons boxspring is dat uw wensen en behoeften geheel kunnen worden doorgevoerd in de combinatie en dat je geen rekening hoeft te houden met wensen van iemand anders.

Een kleine boxspring, welke formaten zijn dit?

Als we spreken over een kleine boxspring dan hebben we het vaak over de eenpersoons formaten zoals 80 bij 200 cm of 90 bij 200 cm maar er bestaan ook kleine tweepersoons boxspring bedden zoals 120 bij 200 cm of 140 bij 200 cm. Deze noemen we een twijfelaar. Ideaal voor kleinere slaapkamers, voor ‘breed’ slapers of voor stellen die graag in een kleiner bed slapen.

Een grote boxspring, welke formaten zijn dit?

De grotere modellen zijn de boxsprings die breder zijn dan normale bedden, zoals een boxspring van 180 cm breed, 200 cm breed of zelfs 220 cm breed. De lengte van het bed speelt ook een rol bij een grote boxspring. In plaats van de standaard 200 cm zijn er ook modellen verkrijgbaar van 210 cm of 220 cm lang. Deze modellen zijn natuurlijk geschikt voor iedereen, maar voornamelijk gemaakt voor de langere mens.

Overzicht van de geadviseerde afmetingen voor een boxspring

Breedte: 90 cm of schouderbreedte plus 40 cm. Dit maal 2 voor een tweepersoons boxspring.
Lengte: de lengte van het lichaam plus 20 a 30 cm.
Hoogte: 55 tot 60 cm.
Dikte: 18 tot 22 cm (matras).

Wil je graag meer informatie over formaten, onze standaardafmetingen en onze collectie? Neem contact met ons op via deze link.

boxspring test

Comment Section

2 reacties op “Afmetingen van een boxspring


Door Frans van Pelt op 11 december 2016

Ik ben 209 cm lang dus volgens Uw advies zou ik een boxspring moeten hebben van 230 tot 240 cm, dat staat echter niet in Uw overzicht..
Kunt U mij dit leveren?


Door weta engels op 7 mei 2018

Graag wil ik de hoogte weten bij het hoofd einde van een box spring in verband met een schakelaar er boven

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.