Ikea Boxsprings komen al jaren goed uit de consumentenbondtesten en het boxspring Ikea topmodel staat al sinds de introductie op nummer 1 in onze lijst met meest populaire boxsprings. Er zijn echter verschillende boxspringcombinaties van Ikea en het kan daardoor lastig zijn om de juiste keus te maken tussen deze boxsprings. Op deze pagina hebben we informatie verzameld over de 3 verschillende lijnen Ikea boxspring, de Ikea Bekkestua (vanaf €1.599), de Ikea Arviksand (vanaf €699) en de Ikea Arbakka (vanaf €549), waarin deze boxsprings verschillen en waar je ze kunt kopen.

Vergelijk boxsprings

We hebben op onze website een overzicht van alle populaire boxsprings waaronder die van Ikea. Je kunt eenvoudig op prijs en populariteit filteren en zien welke boxsprings ongeveer in dezelfde prijsklasse zitten als de Ikea Boxsprings.

Vergelijk boxsprings
Ikea is een van de bekenste interieur/meubel zaken in de wereld. Het bedrijf is van oorsprong Zweeds en is opgericht in 1943 door Ingvar Kamprad. Een belangrijk onderdeel van het IKEA assortiment zijn de meubels voor de slaapkamer. Ikea biedt diverse betaalbare en kwalitatief hoogstaande matrassen en beddenonderstellen.

IKEA boxspring

Ikea Boxspring combinaties

Ikea biedt sinds enkele jaren boxsprings aan. Waar je in het verleden je hele boxspring zelf samen moest stellen, is het sinds eind vorig jaar mogelijk om een complete boxspringsset te kopen. De boxspringcombinatie wordt geleverd in een aantal dozen (5 of 7 in totaal) waarin poten, matras, boxspringonderstel, hoofdbord en dekmatras worden geleverd. Hieronder een overzicht van de Ikea boxspringcombinaties:

Ikea matrassen

Ikea biedt vier soorten matrassen aan. De matrassen van Ikea zijn grondig getest en zijn ontwikkeld voor de verschillende manieren van slapen. Elk lichaam kan een matras vinden in het brede assortiment van Ikea. Alle matrassen hebben een 25 jaar kwaliteitsgarantie. Tevens biedt Ikea een 90 dagen niet goed garantie. Als het matras na 90 dagen nog steeds niet lekker slaapt kan je het matras kosteloos omruilen bij Ikea.

 • Ikea Latex matrassen
 • Ikea Polyether matrassen
 • Ikea binnenveringsmatrassen
 • Ikea combinatie matrassen (van bovenstaande drie)

Naast het matras biedt Ikea ook een breed assortiment onderstellen, kussens, dekbedden en hoofdondersteuning. Ikea biedt op een relatief goedkope manier de mogelijkheid aan om de gehele slaapkamer in te richten op de manier zoals jij het graag wilt.

Ikea Sultan boxsprings en matrassen

De bekendste productlijn van Ikea is de Sultan lijn. Sultan matrassen zijn afgelopen jaar beoordeeld door de consumentenbond als de beste matrassen in Nederland. Het assortiment van Sultan is erg breed en biedt daarom voor elke slaper wel een geschikt bed. De Ikea Sultan lijn bestaat uit vaste bedden en elektrisch verstelbare bedden. Tevens kan er gekozen worden voor latten of spiraalvormige beddenbodems. Het assortiment van Sultan is zo breed dat het ook poten, dekbedden en kussens aanbiedt.

 

IKEA boxspring Sultan

Ikea boxspring kopen

Ikea heeft in Nederland 14 vestigingen verdeeld over land (Ikea vestigingen):

 • Ikea Delft
 • Ikea Amersfoort
 • Ikea Amsterdam
 • Ikea Barendrecht
 • Ikea Breda
 • Ikea Duiven
 • Ikea Eindhoven
 • Ikea Groningen
 • Ikea Haarlem
 • Ikea Heerlen
 • Ikea Hengelo
 • Ikea Utrecht
Af en toe komt het voor dat boxsprings van Ikea in de ene vestiging van Ikea goedkoper zijn dan in de andere vestiging. Wilt u checken of u echt de laagste prijs betaald voor uw boxspring dan kunt heel eenvoudig en gratis een offerte aanvragen via onze productpagina’s. Wij gaan dan gratis op zoek naar aanbiedingen en checken voor u waar de boxspring van Ikea het goedkoopst is. Een offerte aanvragen kan via het overzicht van Ikea Boxsprings of direct via één van onderstaande boxspring links! We hebben zo meerdere klanten al aan kortingen tot wel € 150 geholpen!
Toggle

Elk van de locaties biedt het brede assortiment matrassen, boxsprings en bedbodems aan. U kunt de boxsprings in de winkel van Ikea kopen en vervolgens de boxspring zelf meenemen. Andere opties zijn dat u de boxspring bij u thuis laat bezorgen of dat u ter plekke een aanhangwagen huurt.

Boxspring Online bij Ikea kopen

Ikea heeft een webshop waarin verschillende producten online te kopen zijn.

Matrassenwijzer Ikea

Op de website van Ikea biedt Ikea de mogelijkheid om naar aanleiding van een aantal eenvoudige vragen een bedadvies te krijgen. Het is raadzaam om eerst deze matrassenwijzer van Ikea in te vullen voordat u naar een van de Ikea vestigingen gaat. Op deze manier kunt u gericht een aantal bedden en boxsprings van Ikea testen.

Wat kost een Ikea boxspring?

Een basis matras van Ikea voor 1 persoon kan al liggen rond de 60 euro. Dit kan oplopen tot rond de 700 euro voor een 2 persoons latex matras. De kosten voor een bedonderstel kan variëren van 100 euro tot 600 euro. Op de website van Ikea kunt u het assortiment matrassen en bedden terug vinden.

Vergelijken van Ikea boxsprings

In onze boxspringvergelijker kun je de boxsprings van Ikea vergelijken met andere merken. Wat hier opvalt is dat de boxsprings van Ikea vaak iets goedkoper zijn dan andere merken. Een complete boxspringcombinatie kan je al krijgen vanaf 500 euro.

Ikea webwinkel

Sinds juni 2013 heeft Ikea een webwinkel waar alle producten van Ikea online gekocht kunnen worden. De webwinkel van IKEA biedt verschillende onderdelen aan die je samen kan voegen tot een complete boxspring. Naast de boxspring biedt Ikea nog meer woon en slaap artikelen waarmee je de slaapkamer naar jouw voorkeur kan inrichten. Hier kunt u een link vinden naar de webwinkel en het boxspring assortiment.