Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Boxspring markt over de crisis heen? Een analyse van de grootste merken

Welke boxspring is het meest populair op dit moment? Als grootste boxspring vergelijker van Nederland en België hebben we goed inzicht in waar onze bezoekers naar zoeken en welke boxsprings het meest worden bekeken door onze bezoekers. We hebben op dit moment 58 verschillende boxsprings op onze site staan en door simpel te kijken naar het aantal weergaven van deze pagina kunnen we regelmatig updates geven over de populariteit van de boxsprings. Waar veel fabrikanten zoals BeterBed nog steeds last zeggen te hebben van de crisis zien wij in onze bezoekersaantallen juist het tegenovergestelde. Het totale zoekvolume op boxspring gerelateerde termen in Google is in december weer een stuk hoger dan in 2012 (+ 10 %). Ook in onze bezoekersaantallen zien we dezelfde trend, ook daar een flinke groei ten opzichte van 2012.

Waar komt de bedden crisis van BeterBed vandaan?

De omzet cijfers van BeterBed zijn een stuk lager dan in 2012. Deze trend is ook erg goed te zien als je naar het zoekvolume kijkt in Nederland:

Beterbed steeds minder gezocht in Google

Vanaf het begin van de crisis zie je dat steeds minder mensen googlen op het zoekwoord BeterBed, een trend die een dieptepunt bereikt in 2013. Interessanter is om te zien hoe deze ontwikkeling de komende periode gaat doorzetten. Op onze site zien we dat steeds meer mensen op zoek zijn naar Karlsson boxsprings en onze verwachting is dan ook dat ook bij BeterBed de trend een beetje gaat keren, in ieder geval voor hun assortiment boxsprings.

Is de markt echt zo dramatisch?

Op basis van onze bezoekersaantallen denken we dat dat wel meevalt. We zien dat nog steeds veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe boxspring, een trend die ook bevestigd wordt door Google:

Boxspringmarkt blijft groeien

In bovenstaande grafiek is de trend te zien van bezoekers die op zoek zijn naar het zoekwoord boxspring. Hierin is te zien dat de groei gewoon doorgaat en dat er steeds meer online wordt gezocht naar boxsprings. Zelfs de crisis lijkt hier amper impact op te hebben. Op basis van de pagina’s die onze bezoekers bekijken kunnen we dan ook hele andere trend zichtbaar maken. In onze top 3 merken, Auping, Swiss Sense en Ikea zien we al sinds onze start begin 2012 een verschuiving qua volumes. Ook deze verschuiving hebben we bekeken in Google Trends:

Ikea grote winnaar in boxspring land

Deze grafiek laat de grootste ontwikkeling in de laatste jaren zien. Waar IKEA nooit uitspraken doet over haar omzetten in de verschillende sectoren rapporteert Google wel over de populariteit van de verschillende zoektermen. In de trend is de blauwe lijn het zoekvolume op het zoekwoord “Ikea boxspring”, de rode lijn “Auping boxspring” en de oranje lijn “Swiss Sense boxspring”. Het is bizar om te zien hoe goed Ikea het de afgelopen jaren heeft gedaan. Zeker ook met de nieuwe modellen van Ikea hebben wij op onze site gezien dat deze trend alleen maar verder doorgezet wordt.

Hoe kunnen de grote merken weer marktaandeel terug winnen?

We zijn als onafhankelijke boxspring vergelijker natuurlijk niet in de positie om de grote merken te adviseren. Wat we echter wel in ons marktonderzoek zien is een grote behoefte aan meer transparantie over het kopen van een boxspring. Waar bij Ikea het imago is dat je daar voor redelijke prijzen een redelijke kwaliteit krijgt, hebben we in ons onderzoek gezien dat dit voor andere merken in mindere mate geldt. Vooral het intransparante model van de hoogte van prijzen en het onderhandelen in de winkel dragen hieraan bij. Dit is wat ons betreft ook de verklaring voor het succes van het aanvragen van offertes voor boxsprings bij verschillende winkels. Hiermee wordt dit “vervelende” stuk van het aankopen van een boxspring overgeslagen en kan tijdens de aankoop zelf vooral ingegaan worden om te zorgen dat de juiste combinatie wordt gekozen die bij de koper past.

Ook het toevoegen van een online shop kan hierbij helpen. De boxsprings van IKEA zijn inmiddels ook allemaal te koop via de webshop. Swiss Sense heeft inmiddels ook een online shop, maar andere merken lopen hier nog ver in achter. De tijd lijkt in ieder geval rijp om als markt veel transparanter te worden.

Comment Section

10 reacties op “Boxspring markt over de crisis heen? Een analyse van de grootste merken


Door Vicki op 19 januari 2017

BS low – raittnaloiy high! Really good answer!

Door http://www.systemmontessori.org/insurance-rates-by-type-of-car.html op 9 maart 2017

And yet, there are tons of sites that are clearly buying links and don't get penalized despite obvious signs that they are buying links… like the phone company Ring Central and the online funder Kabbage. They even buy links from some of the same sites (e.g. anglers-roost .com)


Door insurance salvage vehicles op 9 maart 2017

Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is really frustrating. A good web site with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this web site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.


Door car insurance bingle op 9 maart 2017

Hi Bridget!I would love to hear you sing ‘Promised Land’! I have seen Bruce in concert 30 times and that is always such a favorite for everyone! Its such an uplifting song! I think that you are doing a remarkable thing!all the best,sandy


Door http://www.ristoranteantica.com/insurance-mid.html op 9 maart 2017

December 28, 2012 Acest program este creatia companiei Easy sys si este pe piatadin 1992. Este un soft destul de complex si ii scuteste pecontabililor foarte mult timp.Compania noastra va ofera calitate premium la un pret foarte mic,seriozitate, promptitudine, incercam sa ajutam clientul cat mai mult dar si suport si consiliere completa pt.evaluarea si incercarea produsului.Door http://www.nailsrelaxationspa.com/0-down-car.html op 9 maart 2017

By July 3, 2012 – 1:38 amHmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.