Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Tips om beter te slapen met rugondersteuning

Slapen met rugondersteuning waardoor je lichaam verhoogd is vanaf de taille, kan symptomen van slaapapneu en/of brandend maagzuur terugdringen. Een verandering van slaappositie zou je ook geliefder kunnen maken – slapen in een verhoogde positie kan snurkklachten namelijk aanzienlijk verkleinen. Rugsteunen creëren een stevige, schuine ondergrond om op te slapen. Hoe werkt het? Dat lees je in dit artikel.

Rugondersteuning onder het matras

Als je brandend maagzuur en gerelateerde problemen wilt aanpakken, kun je tijdens het slapen het hoofd van je bed verheffen. Als je het hoofd van het bed zelf niet kunt verstellen, schuif dan een rugondersteuning – een soort van wig – tussen je bed en het matras. Plaats de lange, rechte kant van de wig plat op het bed. De korte, rechte zijde gaat tegen het kopschot of de wand. Dit zorgt ervoor dat de wig niet kan verschuiven. Indien je een groot matras hebt, heb je tenminste twee wiggen nodig om je rug volledig te ondersteunen.

Rugondersteuning bovenop het matras

Wil je jouw rug slechts af en toe ondersteunen, bijvoorbeeld enkel als je partner niet kan slapen, plaats dan de wig bovenop de matras in plaats van eronder. Net als eerder beschreven plaats je de korte, platte kant van de wig vlak tegen het hoofdeinde. Als je het gevoel hebt dat de wig weg kan glijden, ga dan op zoek naar een wig met een antislip oppervlak, op zowel de lange platte kant en de lange schuine kant. Sommige 
rugsteunen zijn er zelfs met een full-body antislip oppervlakte om zo het glijden uit te sluiten.

Een elektrisch te verstellen bed als comfortabele oplossing

De beste en meest comfortabele oplossing voor rugondersteuning is natuurlijk een (boxspring-) bed met elektrische verstelbaarheid. Boxspringbeleving.nl heeft een aantal verschillende boxspring bedden waarbij het gehele bed elektrisch te verstellen is met een afstandbediening. Zo kunnen meerdere lig- en slaapposities traploos gecreëerd worden en kunt u snel wisselen tussen de verschillende mogelijkheden welke het bedframe kent.

Voor meer informatie, bekijk hier ons assortiment boxspringbedden.

Comment Section

0 reacties op “Tips om beter te slapen met rugondersteuning

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.