Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Slaapposities voor een betere spijsvertering

Slaapposities voor een betere spijsvertering…

Huh, bestaat dat? Dat hoor ik je vragen.

Het antwoord is ja, dit helpt wel degelijk om een betere spijsvertering te verkrijgen. En daardoor ook een betere nachtrust.

In onderstaande artikel lees je hier meer over.

Geen eten voor het slapen gaan

Diëtisten geven aan dat je je moet onthouden van eten, minstens twee uur voordat je naar bed gaat. Als je wel wilt eten tijdens deze periode, dan moet het een lichte maaltijd of snack zijn. Als je voor het slapen gaan eet, kan dat problemen geven tijdens de slaap en voorkomen dat je comfortabel rust. Als je vet of kruidig ​​voedsel eet, kun je last van brandend maagzuur krijgen, hetgeen ervoor zorgt dat je wakker blijft. Als je eet voordat je naar bed gaat, kies dan een slaaphouding die helpt brandend maagzuur en andere slaaponderbrekingen te voorkomen.

Brandend maagzuur? Verhef je hoofd

Als je last hebt van brandend maagzuur, is het verstandig om je hoofd 15 tot 20 cm van het matras te heffen. Je kunt dit doen door het invoegen van een wig tussen de boxspring en matras of met behulp van een extra kussen tijdens de slaap. Deze positie maakt gebruik van de zwaartekracht om de pijn en het ongemak van maagzuur te verminderen. Het voorkomt dat maagzuur in de slokdarm stroomt, de primaire oorzaak van deze vervelende aandoening.

Slaap op je linkerkant

Uit een studie, uitgevoerd door medische experts, is gebleken dat slapen op je linkerkant brandend maagzuur ook kan voorkomen. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat slapen op je rechterkant het ongemak, veroorzaakt door maagzuur, juist kan verhogen. Als je niet de gehele nacht op de linkerzijde kan slapen, overweeg dan een ​​wig of een kussen te plaatsen, die je zal verhinderen om in je slaap om te draaien.

Slaap met je gezicht naar beneden

Volgens sommige medische experts kan het helpen bij de spijsvertering om met je gezicht naar beneden te slapen. De medici bevelen buikligging met het gezicht naar beneden aan of in een “vrije val” positie, met je handen boven het kussen geplaatst.

Medische hulp

Als je spijsverteringsproblemen hebt en je bent benieuwd naar de meest comfortabele slaaphouding voor jou, bespreek dit dan met jouw huisarts. De huisarts kan je helpen om de oorzaak te achterhalen en kan medicatie voorschrijven tegen brandend maagzuur .De huisarts zal ook in staat zijn om je te helpen bij veranderingen in jouw levensstijl, die deze problemen in de toekomst kunnen voorkomen.

Zo, nu hebben we hopelijk weer iemand geholpen minder last te ervaren met maagzuurproblemen.

Deel dit bericht met vrienden en help zo ook iemand minder last te hebben van dit steeds vaker voorkomende probleem.

Comment Section

0 reacties op “Slaapposities voor een betere spijsvertering

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.