Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Inzicht in het slapen op een boxspring

Om inzicbt te krijgen in je slaappatroon hebben ontwikkelaars, zorgverzekeraars en boxspring fabrikanten afzonderlijk van elkaar een app ontwikkelt. De ene app is uitgebreider dan de andere app, maar alle geven inzicht in het slaappatroon op een bed.  Hieronder een overzicht van drie apps die je inzicht geven in je slaappatroon.

‘Slaap-lekker’ – app: zorgverzekaar VGZ heeft een slaap app ontwikkelt op basis van wetenschappelijk inzichten van artsen. Met het zelfhulprogramma (programma lengte 12 weken) kan je slaappatroon verbeteren en dus uiteindelijk beter slapen. De app heeft een slaaplogboek, praktische tips, adviezen, opdrachten en coaching.  De app brengt slaapproblemen in kaart en vervolgens komt het met een aantal handige tips om de kwaliteit van slapen te verbeteren. Slaap lekker is gratis te downloaden in de ITunes App store en Android Market.

Mysleep – app: Ook boxspring fabrikanten bieden de mogelijkheid om zelf eenvoudig inzicht te krijgen slaapstatistieken. De MySleep van Jensen biedt statistische gegevens over je slaap, wanneer wakker te worden met je lievelingsmuziek, weer voorspellingen en het laatste nieuws.

Sleep cycle – app: de bekenste app om het slaappatroon te meten is de sleep cycle app. Door je telefoontoestel op de hoek van je bed te plaatsen tijdens het slapen wordt je gedrag tijdens het slapen gemeten. Zo meet het aantal keren dat je keert tijdens het slapen. Op basis van je gedrag wordt er aangegeven hoe diep je hebt geslapen en wat je slaap patroon is geweest.

De bovenstaande apps kunnen je helpen om te bepalen of de huidige boxspring een optimale nachtrust geeft. Indien je op continue basis onrustig slaapt kan het verstandig zijn om aanpassingen te doen aan de huidige boxspring of je te oriënteren op een nieuwe boxspring.

Bekijk ook eens jouw boxspringprofiel om te bepalen welke boxspring het beste bij jou past.

 

Comment Section

0 reacties op “Inzicht in het slapen op een boxspring

Plaats een reactie


*