Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Goed slapen tijdens het zwanger zijn verdient een modulaire matras!

Bij het kiezen van een geschikte matras komt veel kijken. Jouw lengte, gewicht en slaaphouding, maar ook lichaamsklachten zijn belangrijke factoren. Zo kunnen lichamelijke klachten een rol spelen in de tijd dat je de rust het meest nodig hebt. Velen herkennen het vast. Het lichaam verandert gedurende een zwangerschap. Volstaat jouw matras dan nog wel? En hoe zorg je er dan voor dat jouw lichaam tijdens de zwangerschap ook in bed door een goede matras optimaal ondersteund wordt? In dit artikel lees je meer over goed slapen tijdens de zwangerschap. Het helpt je wellicht comfortabeler te rusten.

Slaaptrucs tijdens de zwangerschap

Met allerlei kleine aanpassingen kan ook jouw slaapcomfort gedurende de zwangerschap worden verbeterd. Het zal even wennen zijn, maar slapen op jouw linkerzijde is de beste lighouding tijdens uw zwangerschap. Dat is heel simpel te verklaren: op die manier stroomt het bloed naar de placenta en geniet jouw baby van voldoende zuur- en voedingsstoffen. Mocht je hierbij last krijgen van jouw rug, buig dan jouw benen en leg hier een zacht kussen tussen.

Je hebt hier ook wel het zogenaamde ‘slaapvriendje’ voor. Een langwerpig kussen dat je als soort knuffel vasthoudt. Deze maatregel zorgt ervoor dat jouw onderrug minder belast wordt. Merk je dat je het lastig vindt in deze houding te liggen? Dan kun je ook enkele kussens achter jouw rug leggen. Omdat de baby op jouw organen drukt, kunt je tijdens jouw zwangerschap ook last hebben van kortademigheid.

Frisse lucht helpt hierbij: zorg dan ook dat je jouw kamer goed ventileert door een raam open te zetten. Ook zijn er nog legio andere manieren om een zo goed mogelijke nachtrust tegemoet te gaan. Probeer verder zoveel en zolang mogelijk te ontspannen voordat je naar bed gaat. En, wanneer je merkt dat je overdag moe bent en het liefst naar bed zou gaan, schaam je je er dan niet voor en doe dan een middagdutje. Jouw lichaam zelf geeft het beste aan wat ze nodig heeft.

Is een nieuwe matras noodzakelijk?

Je kunt tot de conclusie komen dat een matras niet meer voldoet, dit omdat er klachten de hoek om komen kijken. De ene persoon neemt de klachten voor lief, de andere wil er pertinent iets aan doen om de rust te krijgen die zo belangrijk is. Ook voor diegene die een nieuw matras zoekt dat zich aanpast aan het nieuwe, toenemende gewicht en veranderende slaaphouding is er een oplossing in een modulaire matras.

Een modulaire matras?

“Wat is dat?”, hoor ik je jezelf afvragen.

Een modulaire matras is een matras die op jouw lichaamspostuur is afgestemd. Tijdens de zwangerschap heeft de matras de afstemming welke gericht is op jouw postuur. Na de bevalling kan de matras weer door jezelf of jouw partner worden aangepast naar jouw postuur en de eventuele klachten welke je dan hebt. Zoals altijd is de keuze van het juiste matras ook altijd aan jouw persoonlijke wensen onderhevig.

Een matras welke zich aanpast aan jouw lichaam en niet andersom

Om een matras te kopen dat je niet alleen nu, maar ook na jouw zwangerschap voldoende ondersteunt, kun je je het best laten informeren door een matrasspecialist. Gaat het draaien op het matras bijvoorbeeld makkelijk? Ben je van plan op het matras te bevallen? Biedt het matras de juiste ondersteuning voor uw huidige en mogelijk aangepaste slaaphouding? Past de hardheid bij jouw veranderende gewicht enzovoorts.

Afhankelijk van de wensen en slaapgedrag kan een matras specialist het best een passende matras voor je zoeken. Hij kan je eventueel ook adviseren omtrent het gebruik van een wasbare matrashoes zodat je altijd in een fris bed slaapt.

Je hebt nu tips ontvangen om een betere nachtrust te kunnen bereiken. Wil je meer informatie over de modulaire matras? Neem contact met ons op.

Laat gerust een bericht achter hieronder.

Ken je zwangere vriendinnen en/of familie? Deel dit artikel dan met hen.

Comment Section

4 reacties op “Goed slapen tijdens het zwanger zijn verdient een modulaire matras!


Door Ella op 19 januari 2017

I read your potinsg and was jealous


Door electric insurance reviews op 7 maart 2017

ecco, adesso arriva la finanza… sei il solito politicamente scorretto!si dice spi-nel-lo si’, le vie dell’amore sono infinite, ringraziamo il nostro TAGALOA per questo ;D


Door http://www.ristoranteantica.com/charlie-card-auto-insurance-discount.html op 9 maart 2017

Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would value your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an email.


Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.