Welke boxspring past bij jou?
Doe de test

Page content

article content

Beter slapen met een bed van € 50.000?!

Je slaap verbeteren met een bed van € 50.000?!

Volgens Savoir, de fabrikant van peperdure matrassen, beweert Oscar winnende actrice Emma Thompson, de enige persoon die ooit een Academy Awards heeft ontvangen voor zowel acteren en schrijven, dat een bed van €50.000 haar heeft genezen van haar slapeloosheid. Savoir heeft onder andere beroemde klanten als Liza Minnelli, Koning Hassan van Marokko, en prinses Yasmin Aga Khan, die acht van de decadente bedden bezit.

Dat zet ons toch aan het denken… Slaap je nu echt beter in een bed waar je de hoofdprijs voor betaalt?

Het verhaal achter Savoir Beds

Savoir Beds begon in 1905, destijds een fabriek in het Verenigd Koninkrijk bekend om zijn weelderige maatwerk van kleding, met handgemaakte boxsprings, frames en het stikken van matrassen met de beste beschikbare materialen, dit om een ​​betere nachtrust te bieden. 30 Jaar later werd het bedrijf overgenomen door het Londense Savoy Hotel, op dat moment één van de weinige echt luxe hotels op aarde (en nog steeds een prachtig hotel), voor exclusiviteitsdoeleinde. Zodat konden ze beargumenteren dat alleen Savoy gasten konden slapen op deze weelderige matrassen. The Savoy Group breidde het bedrijf uit in 1997, en begon met het openen van onafhankelijke showrooms. In eerste instantie liepen deze showrooms niet, tot er in de afgelopen jaren winkels werden geopend in Berlijn, Shanghai, New Delhi, Parijs en New York. Daarna openden extra showrooms in Moskou, Stockholm, LA, Scottsdale, Miami en Londen (in laatstgenoemde stad zijn er zelfs 4, waaronder 1 in Harrods).

Om eerlijk te zijn, je kunt bij Savoir een op maat gemaakte boxspring-set krijgen vanaf € 8.000,- waardoor een instapbed dezelfde prijs heeft als een nieuwe kleine auto. De slogan is wel erg cool: “Breng een derde van je leven door in de eerste klasse.” Als je er op die manier naar kijkt en we zijn van mening dat sommige rijke mensen routinematig meer dan € 8.000,- besteden aan een eerste klas vliegticket die maar een keer meegaat, dan is het misschien geen miskoop om routinematig te genieten en een bed aan te schaffen met een levensduur van 30 jaar.

De ambachtelijke kwaliteit van een Savoir bed

Maar waarom zijn die Savour bedden zo duur zijn en wat krijg je precies voor je geld? Naast het feit dat het echt handwerk betreft in elke zin van het woord, in tegenstelling tot veel “handgemaakte” items die betekenen dat deze gemaakt zijn door iemand die een machine bedient, zijn deze bedden echt “ambachtelijk gemaakt”, zoals mooie horloges ook worden vervaardigd. Als je naar de website van het bedrijf gaat en kijkt naar de video’s van de ambachtslieden die aan het werk zijn (afzonderlijke video’s voor de matrassen en boxsprings, die zij op z’n Brits “the sprung base” noemen) is het minutieuze werk te zien. De marketingstrategie is zorgvuldig opgehangen aan het feit dat de klant door het zien van al dat vakmanschap misschien wel in de verleiding om een Savoir bed te kopen. Omdat er veel zorg en aandacht aan besteed wordt. Omdat elk matras wordt gemaakt door enkele ambachtslieden, met behulp van wol en paardenhaar, én – als we de video mogen geloven – al dragende van een Seville Row maatpak en stropdas tijdens het maken van het bed.

Naast het zorgvuldige handwerk en de mooie materialen, is de grote differentiatie dat een Savoir bed volledig op maat en wens van de klant wordt gemaakt. Dit gebeurt op basis van de lengte, gewicht en slaapstijl. Het duurt enkele weken om het matras op maat te maken en hun op maat gemaakte garantie is simpel: als het niet het gewenste resultaat geeft, maken zij een nieuw bed. Daarnaast kunnen de bedden worden gemaakt in elk formaat en vorm. Dus of je nu in een middeleeuws kasteel woont, in een Toscaanse villa met afwijkende periode meubels of in een mega-jacht of jet, er zit altijd wel een Savoir bed voor je in.

De prijs van het bed hangt uiteindelijk af van de grootte van jouw specifieke wensen en of je alleen de matras, de matras en boxspring of een aangepast frame of hoofdeinde van het bedrijf wilt afnemen, maar de algemene prijsklasse is tussen de € 8.000,- en € 50.000,-. Daar kun je een nachtje over slapen.

Boxspring_Optima_1

Geen geld voor een Savoir? Hier een alternatief

Wil je een minder kostbare oplossing die het resultaat van Savoir matrassen benadert of zelfs overtreft?
Wij hebben de oplossing: ons modulaire matras.

Een modulaire matras? Wat is dat, hoor ik je afvragen.

Een modulaire matras is een matras dat op jouw lichaamspostuur is afgestemd vanuit de fabriek. Het matras heeft de afstemming gericht is op jouw postuur en slaapgewoonten en eventuele lichaamsklachten. Achteraf kan de matras door jou of jouw partner worden aangepast naar jouw/jullie postuur en de eventuele klachten die je hebt.

Zoals altijd is de keuze van het juiste matras ook altijd aan jouw persoonlijke wensen onderhevig. Om een matras te kopen dat je niet alleen nu, maar ook jaren later voldoende ondersteunt, is ons modulaire matras een goede oplossing.

Zo kunnen we garanderen dat het draaien op het matras gemakkelijk gaat en blijft gaan. Dat het matras de juiste ondersteuning biedt voor jouw huidige en in de toekomst mogelijk aangepaste slaaphouding. En dat de hardheid van het matras af te stemmen is op een eventueel veranderende gewicht.

Voor al jouw wensen en slaapgedrag kunnen we een passend matras adviseren.

Wil je meer informatie over de modulaire matras? Neem contact met ons op.

Comment Section

0 reacties op “Beter slapen met een bed van € 50.000?!

Plaats een reactie


*


Ralph Morsink
Jarenlang was ik op zoek naar een bed waarin ik wél lekker kon slapen. Verschillende bedden verder, was ik er nog steeds niet uit. Tot ik in een hotel in Antwerpen het perfecte bed ontdekte. Gedesillusioneerd door de hoge prijzen en intransparantie in de beddenmarkt, heb ik daarna besloten mijn eigen beddenwebsite op te zetten. Hier verkoop ik hoogwaardige kwaliteit boxsprings en schrijf ik over alles wat met goede nachtrust te maken heeft.